Κατάργηση του υποκαταστήματος ΟΤΕ Ασπροβάλτας

Κατάργηση του υποκαταστήματος ΟΤΕ Ασπροβάλτας

Αρ. Πρωτ. 21350/04.08.2011

Προς Υπουργό:

- Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κατοίκους του Δήμου Βόλβης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, η απόφαση του ΟΤΕ να καταργήσει το Υποκατάστημα που διατηρεί στην περιοχή της Ασπροβάλτας. Η κατάργηση του συγκεκριμένου υποκαταστήματος θα δημιουργήσει αρκετά προβλήματα, όσον αφορά στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες. Το συγκεκριμένο κατάστημα αποτελεί ενδιάμεσο σταθμό του ΟΤΕ μεταξύ των γειτονικών νομών Θεσσαλονίκης, Σερρών, Καβάλας και Δράμας και αποτελεί σταθμό εξυπηρέτησης πολιτών σε ακτίνα 70 χλμ.

Πέραν όμως των υπηρεσιών τηλεφωνίας, παρέχει εξυπηρέτηση στους εν ενεργεία, αλλά και στους συνταξιούχους του ταμείου ΤΑΥΤΕΚΩ-ΤΑΠ ΟΤΕ, οι οποίοι θεωρούν τις ιατρικές τους εξετάσεις. Ο Δήμος Βόλβης, ένας έντονα αναπτυσσόμενος δήμος, με ραγδαία πληθυσμιακή αύξηση και τουριστική κίνηση, αποτελεί κόμβο ανάπτυξης. Συνεπώς, η κατάργηση του υποκαταστήματος του ΟΤΕ θα αποδυναμώσει και θα υποβαθμίσει πλήρως την περιοχή, αλλά θα αυξήσει και την ταλαιπωρία των κατοίκων, οι οποίοι θα αναγκάζονται να μετακινούνται στο κέντρο της πόλης για την διεκπεραίωση των υποθέσεών τους. Είναι, λοιπόν, αναγκαία η διατήρηση και αναβάθμιση του συγκεκριμένου υποκαταστήματος και όχι η κατάργησή του.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Προτίθεται η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να προβεί στη διατήρηση και αναβάθμιση του υποκαταστήματος του ΟΤΕ στην Ασπροβάλτα και όχι στην κατάργησή του, που θα σημάνει την υποβάθμιση της περιοχής, αλλά και την ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών;

Απάντηση Υπουργείου